Dánia érdekessségei

1.Ideális úticél a kerékpározás kedvelőinek

Dánia annak ellenére, hogy a Skandináv országok közé tartozik, még se található egyetlen hegy sem az országban. Az ország legmagasabb pontja 170 méteres magasságban található. Ezért Dániát, akár a kerékpározók paradicsomának is nevezhetnénk, hisz alig kellene emelkedőnek tekerni, ezért sem véletlen, hogy

2. Vidámparkok

Dániában található a világ két legrégebbi vidámparkja, ráadásul mindössze csak 20 kilométerre a fővárostól, Bakken városában. Az egyik vidámpark a Tivoli nevet viseli, amelyben található, egy 19. századi hullámvasút is.

Tivoli vidámpark

3. Mindenhol érezhessük a tenger közelségét

Bárhol is legyünk Dániában, mindig a tenger közelében leszünk, hisz az ország bármely pontjáról maximum 1 óra alatt eltudjuk érni a tengert. Így sose fogjuk magunkat távol érezni a tengertől. 🙂

4. A dán emberek mentalitása

A dán emberek sok más skandináv ország lakóihoz hasonlóan a világ legboldogabb és legelégedettebb emberei közé tartoznak. Híresek, arról is, hogy szeretik a természetet, és a természetben eltölteni az időt.Egy dán mondás: Nincsen rossz időjárás, csak rossz öltözet.

5. a dán zászló

Dánia zászloja a világ legrégebbi nemzeti zászloja, amelyet 1219-ben ismertek el, és azóta is ezt a lobogót használja az ország.

6. A csend érték

Dániában hatalmas értéke van a csendnek. Minden közlekedési eszköz nagyon csendes, és az autóval dudálás is tilos, természetesen kivéve, ha ezzel egy vészhelyzetet akadályozunk meg. Továbbá a vonatok is, igen csendesek, és a bankokban telefonálni is tilos. Ügyeljünk nagyon, arra is, hogy ha egy dánnal beszélünk, akkor ne emeljük fel a hangunkat, mert ő ezt azonnal sértésnek veheti.

7. Dánok és a szórólapok

Gondolom sok ember idegesítenek a fölösleges szórólapok a postaládában. Nos Dániában ezt sikerült megoldaniuk az embereknek egy matricával, amit ha ráragasztanak a postaládára, akkor tudják jelezni azt, hogy ők nem akarnak szórólapot. Ha a szórólap mégis bekerül a postaládába, akkor az adott cég büntetést kap. Szerintem ez egy nagyon jó megoldás. 🙂

8. Ruha szárítás

Minden dán háztartásban be van tiltva, hogy a ruhákat a háztartáson belül szárítsák, ezért minden háztartásban kötelező eszköz egy szárítógép.

9. Korrupció

Egy 2015-ös tanulmány szerint Dániában a legkisebb a korrupció az egész világon, és itt a legmagasabb az egy főre jutó jövedelem is.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet, ha tetszett írj kommentet és oszd meg a bejegyzést a barátaiddal és ne felejts el követni minket a blogon, az instagram és facebook oldalon, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről sem. Kommentbe pedig ne felejtsd el leírni, hogy neked melyik érdekesség tetszett a legjobban? Nálam mindenképpen a 1-es, a 2-os és a 7-es volt a legérdekesebb, és nálad?

Hivatkozások:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: