Mandulás apró pogácsa

Számomra ez az egyik kedvenc pogácsa receptem, amit nagymamámtól szereztem meg. Nagyon szeretem mikor ilyen pogácsát készít, mivel istenien tudja elkészíteni. Amellett, hogy nagyon finom, mindössze csak 6 összetevőből áll. 

Na de lássuk is akkor ezt a receptet:-)

Hozzávalók:

  • 250 g sima liszt
  • 250 g vaj
  • 2,5 dl habtejszín 33%-os
  • 1 tk
  • 2 db Tojás 
  • Meghámozott mandula darabok 

Egy tálba összedolgozzuk a lisztet a vajat és a habtejszínt, utána letakarjuk és a hűtőbe tesszük, (legjobb ha egész éjszakára a hűtőben hagyjuk) azért nagyon fontos a hűtés, mivel egy nagyon lágy tésztát fogunk kapni.

Másnap kinyújtjuk a tésztát és elkezdjük hajtogatni. Az mindegy, hogy melyik oldalról fogjuk hajtogatni a lényeg az, hogy ne tekerjük, hanem hajtsuk. Ezt a folyamatot még 2x megismételjük és az utolsó hajtogatás után fél centiméteres vastagságúra ki nyújtjuk.

A legkisebb méretű pogácsa szaggatónkkal ki szaggassuk a tésztát, és az apró pogácsákat pedig sütőpapírral ki bélelt tepsire tesszük. Nyugodtan tehetjük sűrűbben is a pogácsákat. Miután ezzel készen vagyunk a  tojásokat felverjük (esetleg egy kis tejet is tehetünk bele) és megkenjük vele a pogácsákat. Végül pedig egész vagy fél mandula darabokat teszünk a pogácsák tetejére. Előmelegített sütőben 220-250 fokon sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Nos, hát ennyi is lenne ez a rövid bejegyzés, remélem tetszett és köszönöm, hogy elolvastad és jó étvágyat kívánok neked hozzá. Továbbá pedig ne felejtsd el leírni kommentbe, hogy neked hogyan sikerült, illetve, hogy te mennyire szereted ezt az ételt. Nekem ez az egyik kedvenc pogácsám.  Továbbá pedig ne felejts el követni minket az instagram és a facebook oldalunkon is, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről. 🙂

One thought on “Mandulás apró pogácsa

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: