Csokoládé suflé

Hozzávalók:

  • 300g jó minőségű főzőcsoki
  • 250g növényi margarin
  • 180g kristálycukor
  • 180g sima liszt
  • 6db tojás
  • Puha vaj

Elkészítése

Először is felolvasszuk a növényi margarint és a főzőcsokit, ha felolvadt, akkor jól elkeverjük és hagyjuk 30 percet hűlni.

Mikor letelt a 30 perc, akkor felhabosítjuk a tojást a cukorral és utána pedig a csokit beleöntjük a felhabosított tojásba. Ezek után apránként bele adagoljuk a lisztet és jól elkeverjük. Ha ezzel is megvagyunk akkor habzsákba töltjük és néhány percre betesszük pihentetni a hűtőbe.

Elkezdjük kivajazni a suflé formákat, még pedig, olyan módszerrel, hogy egy ecset segítségével a puha vajat rákenjük a suflé forma aljára, utána alulról fölfelé irányuló ecset vonásokkal a puha vajat rákenjük a suflé forma oldalára is. Ezek után szórunk bele egy kis lisztet és eloszlatjuk az egész formába, hogy egyenletesen bele tapadjon a vajba.

A végén pedig a forma feléig feltöltjük a suflé tésztánkkal. Amikor pedig ezzel is megvagyunk, akkor mehet is bele a 150 oC sütőbe 13 percre. Ha kész akkor szórhatunk még a tetejére egyik kis porcukrot és akár vanília fagyival is tálalhatjuk.

Nos, hát ennyi is lenne ez a rövid bejegyzés, remélem tetszett és köszönöm, hogy elolvastad és jó étvágyat kívánok neked hozzá. Továbbá pedig ne felejtsd el leírni kommentbe, hogy neked hogyan sikerült, illetve, hogy te mennyire szeretitek ezt az ételt. Nekem ez az egyik kedvenc süteményem. 🙂 Továbbá pedig ne felejts el követni minket az instagram és a facebook oldalunkon is, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: