Tortilla de España

Ez egy tipikus spanyol tapas, amit másnéven a spanyol omlettnek is szoktak nevezni. A legtöbb étterembe kapható ez a fogás. Elkészítéséhez nagyon egyszerű és mindössze csak krumplira, tojásra olíva olajra és tengeri sóra van szükség hozzás.

Hozzávalók 1 darabhoz

  • tojás 8db
  • krumpli 200g
  • olaj
  • Tengeri ízlés szerint

Elkészítés:

Na vágjunk is bele először is egy kisebb edényben főzzük meg a krumpli az olajban. Törjük fel a tojásokat egy nagyobb tálba, sózzuk meg (sima háztartási só is megfelel erre a célra.) és egy kicsit keverjük össze.

Továbbá amikor megfőtt a krumpli, akkor csepegtessünk le a megfőtt krumpliról az olajat és tegyük bele a tojásba és keverjük össze (kicsit a krumplit meg is lehet törni, hogy ne legyenek nagyon nagy darabok).

Utána kezdjünk melegíteni egy magasabb falú serpenyőben egy kevés olajat. Közben ha már felmelegedett az olaj, akkor mehet is bele a tojásos-krumplis keverék.

Mikor megsült az egyik oldala és arany barna színt kapott, akkor helyezzünk egy tányért az aljával felfelé az ételünkre. A kezünket tegyük a tányér aljára (ha túl meleg lenne akkor használjunk kesztyűt vagy törlőkendőt) és fordítsuk meg az egész serpenyővel együtt. Utána pedig csúsztassuk vissza a serpenyőbe és igazítsuk el a széleit egy fakanál segítségével, hogy ezzel is még szebben mutasson majd a tányéron.

Mindezek után, ha már szép barna mind a két oldala és jól átsült helyezzünk rá fejjel lefelé megint egy tányért (amin már tálalni is foglyuk) és borítsuk ki rá és készen is van a spanyol omlett.

2 thoughts on “Tortilla de España

Add yours

  1. Nem értem hogy kell főzni a krumplit olajban? Vagy meg kell sütni a feldarabolt krumplit az olajban? Nem kötekedni szeretnék hanem pontosítani. Köszönöm válaszát!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: