Császármorzsa

Sziasztok

Ma az egyik kedvenc desszertemet hoztam el nektek, ahogy a címből is látszik ez nem más, mint a császármorzsa. Ennek az édességnek vagy egy elég érdekes története is, amiről az egyik korábbi bejegyzésemben olvashatsz. Na de lássuk is akkor azt a receptet. 🙂

Hozzávalók (1 főre)

  • 250ml tej
  • 2 egész tojás
  • 120g sima liszt
  • 1 kisebb alma
  • 25-30g vaj

Munkamenet

  1. Nos első lépésként a tejet és a tojást kicsit összekeverjük, utána pedig apránként beleszitáljuk a lisztet, ha ezzel készen vagyunk, akkor egy sűrűbb palacsinta tésztát kapunk, amit 20 percre félre teszünk pihentetni.
  2. Amíg a tésztánk pihen, addig meghámozzuk az almánkat, kivágjuk a közepét, és felkockázzuk kisebb darabokra.
  3. Ha ezzel megvagyunk és a 20 perc is letelt, akkor felhevítünk egy palacsinta sütőt, amibe beletesszük a vajat, amit felolvasztunk és jól felhevítjük. Mikor már jó meleg a palacsinta sütőnk, akkor bele is önthetjük a tésztánkat. Utána pedig bele dobáljuk a felkockázott almadarabokat.
  4. Sütés közben, figyeljünk, arra, hogy ezt az ételt ne úgy keverjük mint a rántottát, hanem mindig hagyjuk hogy megsüljön egy kicsit az alja, és utána egy fakanál segítségével szakítsuk kisebb darabokra. Amikor már megsült, és biztos, hogy sehol sem maradt nyers a tészta, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy jól megpirítjuk, hogy szép barna színt kapjon.
  5. A végén pedig megszórjuk egy kis porcukorral, aki pedig szeretné nyugodtan kipróbálhassa lekvárral is. Én leginkább a barack lekvárt szeretem mellé enni. Továbbá meg kell jegyeznem még, hogy ez egy nagyobb adagra készült ez a recept, szóval lehet, hogy ketten is jól laktok belőle. 🙂

Köszönöm, hogy elolvastad a receptemet, ha tetszett írj kommentet, hogy neked hogy sikerült, és hogy te szereted e ezt a édességet? Továbbá pedig oszd meg ezt a receptet a barátaiddal, hogy ők is kipróbálhassák. Ne felejts el követni minket az instagram és a facebook oldalunkon is, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: