12+1 érdekesség Belgiumról

  1. Belgium igen sokszínű, ami a lakosságot illeti, mivel a népesség 55% flamand, 33% vallon és a maradék 12%-ot hollandok, franciák és a németek alkotják.

2. A flamand és a vallon is hivatalos nyelv és az ország erre a két régióra van felosztva is.

3.Belgium egész területén, olyan kemény a víz, hogy az ország nagy részén ihatatlan és csak kevés olyan terület van, ahol iható a csapvíz. Nem véletlen, hogy rengeteg palackozott víz fogy a boltokban.

4. Belgium az 5. legkisebb ország az EU területén.

5. Ebben az országban legális az eutanázia, vagyis bárki szabadon lehet öngyilkos.

6. Mindkét világháborúból szeretett volna kimaradni, de végül mind kettőbe belesodorták, de végezetül mindig a ”győztesek” oldalán fejezte be a háborút.

7. Tagja a Benelux államoknak. Belgium mellett, még Hollandia és Luxembourg tartozik ide.

8. Brüsszelben található egy úgy nevezett Mini Európa kiállítás, ahol Európa összes országának a jelképe megtalálható. Ha valaki brüsszelben jár mindenképpen látogasson el ide is, mivel biztos vagyok benne, hogy ez a hely mindenki számára érdekes lesz.

9. Brüsszel az Európai Unió központja és itt található az Európai Unió parlamentje is.

10. Ha Brüsszelben vagy Belgium területén járunk, akkor a vasúti közlekedés a legideálisabb választás, mivel nagyon jól kiépített és a vonalak jó összeköttetésben álnak egymással, így gyorsan eltudunk jutni az úti célunkhoz.

11. Az ország hivatalos/eredeti neve a Belga királyság, de viszont a ma ismert neve azaz Belgium, az ország római kori nevére utal. Még egy érdekességet szeretnék ehhez a ponthoz hozzáfűzni, azt, hogy a rómaiak voltak azok, akik Kr. e. 57-ben elfoglalták a mai Belgium területét, és lényegében innentől számítjuk Belgium történelmének a kezdetét is.

12. A mindenki által ismert Tarzan film vagy éppen a mese, az afrikai Kongóban játszódott, ami akkoriban, amikor a Tarzan játszódik, a Belga királyság legnagyobb gyarmata volt.

+1. A termőföldjeik nagy része nehezen hoz termést, így nagy mennyiségű műtrágyára van szükség, hogy a földek jó termést tudjanak hozni.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet, ha tetszett írj kommentet és oszd meg a bejegyzést a barátaiddal és ne felejts el követni minket az instagram és a facebook oldalunkon. Továbbá ne felejtsd el leírni kommentbe, hogy neked melyik pont volt a legérdekesebb vagy esetleg mi az, amivel kibővítenéd ezt a listát? 🙂

Hivatkozások:

https://www.origo.hu/itthon/20020425amit.html

http://utikritika.hu/belgium/hasznos_informaciok

https://vakaciozzunk.co.hu/kulfold/2015/06/09/egy-tucat-dolog-amit-biztosan-nem-tudtal-belgiumrol.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: