19 érdekesség Svájcról

1. Akik Svájcban szeretnének horgászni egy speciális engedélyre van szükségük, aminek a megszerzéséhez az egyik feladat az, hogy 9 órán át kell gyakorolniuk, azt, hogy hogyan kell levenni a halat a horogról anélkül, hogy ne szenvedjen.
2. Egy igen meglepő érdekesség Svájcról az, hogy ebben az országban a nők számára is van piszoár.
3. Még az indián filmek többsége is ebben az országban készül.
 
4. Akik szeretnének esetleg svájci állampolgárságot szerezni, azok számára jobb, ha minél hamarabb el kezdenek jóban lenni a szomszédaikkal, mivel a svájci állampolgárság megszerzésének az egyik kritériuma az, hogy az illetőnek jóban kell lennie a szomszédaival.
 
5. Svájcban a férfiak 55 éves korukig teljesítenek katonai szolgálatot és évi 3 hetet töltenek katonai kiképzésen, de sokuk számára ez inkább nyaralás, mivel a kiképzés alatt szoktak italozni és szórakozni is.
6. Sajnos Svájcban az “öngyilkos turizmus” is népszerű, mivel ebben az országban is legális az eutanázia, vagyis az ellenőrzött öngyilkosság.
 
7. Zürichben, ami Svájc legnagyobb városa minden évben állítanak egy karácsonyfát, amit Swarovski kristályokkal díszítenek és a fa teljes értéke fél millió euró.
wp-1597177805984.jpg
8. Egy másik meglepő dolog, hogy a falvakban fából készült kis bódékban lehet vásárolni, különböző termékeket, ilyen például a csoki, sajt vagy éppen a zöldségek és ezeknek a bódéknak az az érdekességük, hogy nincsen eladó. Úgy működik az egész, hogy a vevő odamegy a bódéhoz, kiválassza, hogy mit szeretne és az árát pedig ott hagyja.
 
Szerintem ez egy nagyon pozitív dolog, hogy ennyire megbíznak egymásban az ott élő emberek.
 
9. Az italautomaták mellett még nagyon népszerűek a tejautomaták is, amik a környékbeli gazdák friss tejével vannak feltöltve. Szerintem egy ilyen automata minálunk is népszerű lenne.
10. Érdekesség, hogy ebben az országban évente választanak minisztereket, lehet, hogy nálunk itthon is jobb rendszer működne ha évente választanánk a minisztereket.
 
11. Az ország falvaiban a legkedveltebb autó típus, az itthon is még használt Lada, mivel kevés törődést igényel, de viszont nehéz terepeken is elmegy.
 
12. Amikor valamelyik házba új kisbaba érkezik, akkor rajzfilm figurát tesznek ki a ház elé, hogy ezzel jelezzék, hogy megérkezett az újszülött.
 
13. Svájc hegyvidékes részein a szülök számára kötelező a gyerekeiket pórázon sétáltatni. Ez így első hallásra különösen hangzik és érdekesen is nézhet ki, de viszont nagyon sok gyerek életét mentette már meg ez a rendszer.
 
14. Svájcban este 10 óra után sehol se lehet alkoholt venni.
 
15. 2017-ben Svájc a 3. helyen végzett, ami a korrupció elleni harcot illeti, de egy érdekes tény az, hogy az országban legális a kenőpénz elfogadása, ami számomra nagyon meglepő volt..
 
16. A következő érdekesség, ami szerintem egy nagyon jó dolog az az, hogy a gyorshajtásért és a többi szabály sértésért a büntetést, minden ember számára a saját fizetéséből van kiszámolva. Így lehet az, hogy Svájcban állították ki a világ eddigi legnagyobb összegű gyorshajtás bírságát, ami 650 000 euró nagyságú volt.
 
17. A svájci családoknak tilos egyszerre 1 tengerimalacot tartania, mivel a törvény tiltsa. De ez a törvény felvet egy igen érdekes helyzetet, mégpedig azt, hogy ha a család egyszer tengeri malacot vesz akkor onnantól kezdve mindig tengeri malacuk lesz, mivel ha az egyik meghal rögtön másikat kell venniük, hogy ne sértsék a törvényt.
 
18. Egy átlag svájci állampolgár évente több, mint 10 kilogramm csokit eszik meg.
 
19. Még egy érdekesség így a végére, ami nem más mint, hogy a Vatikánban a pápát a svájci gárda tagjai őrzik.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet, ha tetszett írj kommentet és oszd meg a bejegyzést a barátaiddal és ne felejts el követni minket a blogon, az instagram és a facebook oldalunkon is.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: