Pisto

Sziasztok 🙂

A Pisto nem más, mint a spanyol lecsó és nagyon hasonlít a francia ratatouille-hoz. Ezt a receptet akkor tanultam meg, amikor Spanyolországban azon belül is Galíciában voltam szakmai gyakorlaton, ahol több receptet is megtanítottak nekem, köztük ezt is. 

Na de akkor lássuk azt a receptet. 

Hozzávalók:

  • Padlizsán 1-2 db
  • Piros Paprika 2 db
  • Cukkini 1-2 db
  • Vöröshagyma 1-2 db
  • Olíva olaj 
  • Tojás

Munkamenet:

Először is felszeleteljük apróbb darabokra a hagymát és utána a paprikát is, de viszont a paprikát vágjuk kicsit nagyobb darabokra. Miután ezzel megvagyunk, akkor egy serpenyőben olíva olajon megsüssük a felszeletelt hagymát és paprikát. Közben, amíg a paprika és a hagyma sül, felszeleteljük a padlizsánt és a cukkinit. 

A cukkininek először levágjuk a két végét, utána 3 részre vágjuk és felszeleteljük 2×2 centiméteres darabokra. Ugyan így felszeleteljük a padlizsánt is, csak a padlizsánt még meg is hámozzuk a szeletelés előtt. 

Miután megvagyunk ezzel a cukkini mehet is bele a serpenyőbe, mikor már a cukkini teljesen puha, akkor mehet bele a padlizsán. Megvárjuk mire az összes zöldség megpuhul és összesül az egész, utána levesszük a tűzről és már kezdhetjük is tálalni. Miután kiszedtük a tányérra, akkor tükörtojással a tetején tálaljuk. wp-1594629346442.jpg

Mindenkinek nagyon jó étvágyat kívánok és ha tetszett nektek ez a recept, akkor mindenképpen osszátok meg az ismerőseitekkel és írjátok le kommentbe a véleményeteket, erről a finom spanyol fogásról. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: