Pastel de Belém

Pastel de Belém nem más, mint Portugália legistenibb süteménye, ami nem csak mennyei, de rendkívül egyszerű elkészíteni is. Mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer próbálja ki otthon elkészíteni ezt a mennyei süteményt és ha egyszer Portugáliában jártok akkor mindenképpen próbáljátok ki Belém városában, ahol az eredeti recept alapján készítik, még mind a mai napig. 
 
Na de akkor lássuk is azt a receptet. 🙂
 
Hozzávalók
(13-15 adag)
 
400 g leveles tészta
350 g kristálycukor
8 db tojás
550 ml tej
2 evőkanál keményítő
2 darab fahéjrúd
1 csipetnyi só
1 db vanília rúd vagy 1 csomag vanília cukor
Elkészítése
Először is kapcsoljuk be a sütőt 220-250 fokra, hogy jó forró legyen mire sütésre kerül a sor. Utána egy kis tálkában elkeverjük a keményítőt egy deci tejben. Ezek után elkészítsük a krémet, amihez a maradék tejet egy fazékba tesszük és rögtön mehet is bele a kristálycukor, a vanília és a fahéjrúd, a keményítős tej és a csipetnyi só.
 
Folyamatosan kevergetnünk kell, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Mikor a cukor már feloldódott akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit lehűlni, mindössze csak néhány percet.
 
Amíg hűl a krémünk, addig szétválasszuk a tojásokat. Amikor már a krém kicsit lehűlt mehet bele a tojássárgája, de csak egyesével és jól el kell kevernünk benne. Ezek után pedig alacsony lángon egészen addig kell a krémünket melegíteni míg szép sűrű krémes állagot nem kap.
 
Miután elkészítettük a krémet rátérünk a leveles tésztára, amit 3 mm vastagságúra kinyújtunk és kicsivel nagyobb karikákat szaggatunk a tésztából, mint amilyen a muffin formánk. Utána a tészta karikákat belehelyezzük a formába és már nincs más dolgunk csak annyi, hogy egyenletesen elosszuk benne a krémet és utána már mehet is a sütőbe 15 percre.
wp-1593524609148..jpg
Istenien néz ki még a képen is, élőben pedig még jobb, de az íze az valami mennyei. Mindenképpen próbáljátok ki ti is.
Remélem nektek is legalább annyira fog tetszeni ez a sütemény, mint nekem. Jó sütést és jó étvágyat kívánok nektek. Ne felejts el követni minket a blogon, az instagram és a facebook oldalunkon is. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: