5+1 pont, amikről soha se feledkezz el egy párkapcsolatban

Sziasztok 🙂

A mai téma kicsit komolyabb mint az eddigiek voltak. Ma a párkapcsolatokról lesz szó. Leírom benne a saját tapasztalataimat, tanácsaimat is, hogy ti ne kövessétek el azokat a hibákat, amiket nekem is sikerült elkövetnem.

6 pontban szettem össze mind azt amire szerintem a leginkább oda kell figyelni, hogy jól működjön a párkapcsolat. A pontok amiket össze írtam, inkább olyan dolgokról szól, amikről könnyen megfeledkezik az ember és így nem figyel oda rá, amiből nagy baj lehet. Ezért olyat mint az őszinteség nem írtam a pontok közé, mivel szerintem az őszinteségről az ember sose feledkezik meg.

1. Kommunikáció

A kommunikáció az egyik legfontosabb pont, amire oda kell figyelni egy párkapcsolatban. Lényegében a kommunikáció a párkapcsolat alapját is képezi. A saját bőrömön sikerült megtanulnom azt, hogy valójában mennyire is fontos a kommunikáció, az hogy a felek jól megértsék egymást és hogy mindent megtudjanak beszélni. 

Amennyiben a kommunikáció nem működik a két fél között, akkor nagyon könnyen és nagyon gyorsan tönkre mehet a kapcsolat, akár úgy hogy a felek észre se veszik, csak már mikor késő.

De azt is meg kell említenem, hogy ez is egy olyan dolog, ami tanulható és fejleszthető, így ha a két fél igazán akarja akkor tudnak javítani a kettejük közti kommunikáción. Az interneten is nagyon sok hasznos videó anyagot találtok, ezzel a témával kapcsolatban és sok hasznos könyvet is el tudtok olvasni, amik sokat tudnak segíteni a párkapcsoalti kommunikációban. 

2. Légy önmagad

Sose hagyd, hogy egy párkapcsolat miatt elveszítsd önmagad, mert akkor ennek az lesz a következménye, hogy boldogtalanná válsz a párkapcsolatban. Mind a két félnek meg kell tudnia maradnia, olyannak amilyen és egyik fél se akarhassa megváltoztatni a másikat. 

Mindig legyetek önmagatok és szeressétek és fogadjátok el egymást olyannak amilyenek vagytok, de ne csak egymást de saját magatokat is el kell fogadnotok, hogy boldogok és elégedettek legyetek a kapcsolatotokban. 

Saját tapasztalatból mondom, hogy vannak olyan helyzetek és/vagy körülmények, amik miatt akaratlanul is megpróbáljuk megváltoztatni a párunkat és mind ezt úgy, hogy észre se vesszük. Azért mondom most ezt el nektek, hogy nagyon figyeljetek oda rá, hogy ne kerüljetek ti is ilyen helyzetbe, hogy megpróbáljátok egymást megváltoztatni akár akaratlanul is. Mert általában mire a felek észre veszik, hogy mi a helyzet már nehéz helyre hozni, de persze ha mind a két fél akarja, akkor helyre lehet hozni. 

3. Találjátok meg az összhangot

Talán ez a legfontosabb pont, vagyis hogy összhang és megértés uralkodjon kettőtök között. Erre most jöttem rá, hogy ez a pont talán nem csak a legfontosabb, de a legérdekesebb is. Mivel vannak helyzetek/párkapcsolatok, ahol már rögtön az elején meg van és jön magától az összhang. Na de vannak olyan párkapcsolatok is, ahol nem jön magától és csak nagyon nehezen tudd kialakulni vagy teljesen nem is tudd.

Ezt én se tudom megmagyarázni, hogy hogyan működik ez az egész, de minden esetre nagyon érdekes, hogy valamikor csak úgy jön magától rögtön és van amikor nem tudd kialakulni vagy csak nagyon nehezen. 

Annak ellenére, hogy nem tudom megmagyarázni, hogy hogyan működik vagy hogy mitől függ az hogy kialakul e vagy sem, egy nagyszerű érzés az amikor összhang uralkodik a párkapcsolatban, mikor szinte már tudjátok egymás gondolatait anélkül, hogy bármelyikőtök megszólalt volna. 

4. Legyetek egymás lelki társai

Ez a pont szorosan összefügg az előző ponttal, ugyanis ha meg van az összhang akkor már könnyen tudtok egymás lelki társai lenni és szerintem ez igaz fordítva is, vagyis ha egymás lelki társai tudtok lenni, akkor könnyen kialakul az összhang is. 

Szerintem legyen szó akár nőről, akár férfiról előbb vagy utóbb már nem lesz elég  a számára egy barátnő vagy pasi, mivel egy idő után szerintem mindenki elkezd többre vágyni. Arra, hogy társra találjon, hogy megtalálja azt a személyt, aki a társa tud lenni az életben.

Szerintem nagyszerű érzés az, amikor valaki szeretetben és boldogságban tudd élni a társával, úgy hogy támogatják és segítik egymást, ösztönzik és biztatják egymást. Továbbá, hogy nem csak interneten beszélgetnek, hanem hogy ott vannak egymásnak, minden este együtt alszanak el és minden reggel egymás mellett is ébrednek fel. Időről időre pedig mindig meglepik egymást valamivel, legyen szó akár egy reggeliről az ágyban vagy valami apróságról, hisz udvarolni nem csak a kapcsolat elején lehet.  

5. Legyen minél több közös pont

Az én véleményem az, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de akkor is szükség van közös pontokra. Legyen szó akár valami közös hobbiról, mint például a közös filmezés, főzés vagy kirándulás. De közös pont lehet akár egy közös zene, amit mind ketten imádtok. A közös célok például nagyon jól tudják erősíteni két ember kapcsolatát, de minden közös pont csak erősíteni tudja a kapcsolatot, ezért azt javaslom, hogy mindenképpen próbáljatok minél több közös pontot megteremteni. 

+1 Mindig udvaroljatok egymásnak

Ez egy nagyon fontos, ugyan akkor mégis jelentéktelennek tűnő pont. De erre a pontra vagyis inkább erre a szokásra szükség van ahhoz, hogy ne váljon unalmassá a kapcsolat és hogy ne aludjon ki a szerelem lángja. De ezzel a szokással azt is megtudjuk mutatni a párunknak, hogy mennyire szeretjük és hogy mennyire értékeljük őt. Úgyhogy soha se felejtsetek el udvarolni a párotoknak és nem kell nagy dolgokra gondolnotok, apró gesztusok is csodákat tudnak tenni a párotokkal és a kapcsolatotokkal is. 

Az én tapasztalatom az, hogy erre is nagyon oda kell figyelni, mert ahogy telnek az évek nagyon könnyen eltudunk felejteni udvarolni egymásnak és annak akár az is lehet a vége, hogy ellaposodik a kapcsolat. De ha így is történne, akkor egyszerűen csak újra bele kell kezdeni az udvarlásba.

 

Így a végére pedig szeretnék minden, olyan olvasómnak, sok kitartást, boldogságot, türelmet és szeretett kívánni, akik párkapcsolatban élnek. Akik pedig nem élnek párkapcsolatban ők se búsuljanak, mert egyszer mindenkire rá talál az igazi, ha nem is mindig a legegyenesebb úton. 🙂

Most pedig szeretném ezt a bejegyzést Steve Maraboli szerelmes szavaival befejezni. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. 🙂S idő állj meg egy pillanatra S ti rohanó percek várjatok, Amíg ők ketten esküt tesznek, Hogy egymáshoz örökké hűek lesznek, Csak addig várjatok (1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: