Szlovénia top 10 nevezetessége és csodás vidékei

Ma Szlovénia nevezetességeiről lesz szó, lesznek köztük történelmi műemlékek, középkori települések, természeti kincsek, de még sör szökőkút is lesz köztük.
Ahogy ezt a bejegyzést készítettem rájöttem, hogy Szlovénia egy nagyon szép és csodás ország, tele természeti kincsekkel, csakhogy párat említsek belőlük: Bledi-tó és az itt található sziget, a Triglav Nemzeti Park és a Bohijni-tó, de persze szép strandjai és üdülővárosai is vannak, ennek a kis országnak.
 
Szóval én őszintén bevallom nektek, hogy szerintem nekem, meg is van az úticélom a jövő nyárra. 🙂
 
Na de akkor lássuk is, azokat a nevezetességeket. 🙂
 
1. Bled és a gyönyörű bledi-tó
 
Bled egy kis város Szlovénia északi részén az Alpok lábánál. A Száva és a Bledi-tó között található. Ez a hely nem csak a csodás tájáról és krémeséről híres, de az itt található aprócska szigetről is, ahová egy hagyományos fa bárkával, úgy nevezett plentával jutunk el.
 
A szigeten mindenképpen meg kell látogatnunk az itt található templomot, ahová pontosan 99 lépcsőfok vezet fel. Ezen a szigeten található még egy harang is, amit ha megkongatunk akkor valóra válik a kívánságunk. A pároknak is ideális ez a hely, mivel a szigeten lehet csónakot bérelni és a romantikázni vágyók kettesben tölthetnek egy kis időt egy csoda szép tavon egy csoda szép környezetben.
 
Ha már Bled városában járunk akkor a nap második felében mindenképpen tekintsük meg a bledi várat, ahonnan csodás kilátás tárul elénk az Alpokról és az egész vidékről.
Allie M_ Taylor _ Travel Blog For Adventure Seekers
2. Radovljica
 
Radovljica egy kis középkori település, mindössze 6 kilométerre található Bled városától, szóval mindenképpen egy nagyszerű megállóhely lehet. A legnagyobb érdekessége az itt található méhészeti múzeum és a minden év áprilisában megrendezendő csokoládé fesztivál, amire az ország egész területéről érkeznek a látogatók.
Radovljica
3. Predjama vár
 
Az Adriai-tenger és a szlovén főváros között félúton található. A vár legnagyobb érdekessége, hogy lényegében egy barlangba építették, ami nagy segítségnek számított a vár urainak az ostrom ideje alatt. De a hírnevét nem csak ennek, de annak is köszönheti, hogy a film rendezők előszeretettel szeretnek itt forgatni többek között itt forgatták a Trónok harca és a Harry Potter című film egyes jeleneteit.
Download free image of Predjama Castle, slovenia 436749
4. Štanjel
 
Štanjel egy kis település a szlovén tengerpart fölött, a karszt vidéken. Aki erre jár úgy érezheti magát, mint ha a múltban lenne, mivel az itt található épületek és a települést körülölelő fal, olyan érzést adnak az embernek, mintha a középkorban lenne. Szerintem, aki erre jár mindenképpen tegyen itt egy kis kitérőt, biztosan megéri.
letöltés (10)
5. Triglav Nemzeti Park
 
A Triglav Nemzeti Park Szlovénia Északnyugati csücskében található. A világ számos pontjáról érkeznek ide túrázni vágyók. A népszerűségét annak köszönheti, hogy ezen a helyen bárki megtalálhatja a számára ideális programot, legyen szó, akár egy könnyed túráról vagy akár a Triglav 2864 méteres hegycsúcs megmászásáról.
 
Még egy érdekesség, ami főként a Narnia rajongóknak szól, hogy az itt található erdőben és szurdokoknál úgy érezhetik magukat az idelátogatók, mint ha a Narnia 2-ben lennének. 🙂
Scenic Drive Through Triglav, Slovenia – Our Wanders
6. Piran és Izola
 
A két leghíresebb szlovén tengerparti városról van szó. Na de akkor kezdjük is bele. Piran egy kis félszigeten terül el és Szlovénia Velencéjének szokták nevezni. A város mai arculatát az 500 évig tartó velencei uralom alatt nyerte el. A szűk utcácskák és a kikötő is ideális egy kis város nézésre, de vigyázat mert séta közben nagyon gyorsan elrepül az idő. 🙂
 
Izola, az egyik legnépszerűbb szlovén nyaralóhely és csak úgy mint Piran, Izola is egy kis félszigeten található, de ennek a helynek az az érdekessége, hogy egészen a Napóleon háborúkig sziget volt és egy kis kő híd kötötte össze a szárazfölddel, de mikor Napóleon megérkezett a seregével erre a helyre, lerombolta a város falat, aminek köszönhetően a kis szigetecskéből félsziget lett. 🙂

This slideshow requires JavaScript.

7. Sörszökőkút (Žalec)
 
Maribor és Ljubljana között félúton található Žalec városa, ahol megépítették Európa első sör szökőkútját, ami miatt fel lendült a település turizmusa is. Az ide látogató 8 euró értékben (az az 2 600 forintért) vehetnek egy korsót, amibe 5x 1 deciliter sört csapolhatnak. Úgyhogy berúgni nem fogunk tőle, de minden esetre egy érdekes nevezetességről van szó, gondolom főként azok számára érdekes, akik szeretik a jó söröket.
Beer Fountain_ A unique taste of green gold in Žalec
8. Postojnai cseppkőbarlang
 
Barlang mindössze 40 kilométerre található Ljubljana-tól és az az érdekessége, hogy ebben a barlangban kis vonat viszi el a látogatókat a barlang belsejébe, ahol egy rövid gyalog túra következik és utána a látogatók vonattal mennek a felszínre.
Postojna caves
9. Bohinj-tó
 
Ennek a tónak van egy legendája, mi szerint, mikor az Úr a Földet teremtette, elfeledkezett egy kis népcsoportról, akik türelmesen vártak rá, és ezért cserébe az Úr nekik ajándékozta a világ legszebb helyét Bohinj-t és az itt található tavat.
THE ULTIMATE GUIDE TO LAKE BOHINJ - The Republic of Rose
10. Portorož strand
 
A portoroži strand nem messze található Piran városától. Úgy tartják, hogy ez a strand Szlovénia legszebb és legigényesebb strandja és emiatt igen kedvelt a turisták számára. Homokos tengerpart, napernyők és napozóágyak mindenfelé, úgy érezhessük magunkat, mint ha a szomszédos Olaszországban vagy Horvátországban lennénk.
wp-1596376024586.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet, ha tetszett írj kommentet és oszd meg a bejegyzést a barátaiddal. Ne felejts el követni minket az instagram és a facebook oldalunkon is, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: